Skip to content

Lokale nyheder – fredag d. 18. maj

Der har været indbrud i villaer på Skovglimt og Strandvej i Sønderborg.

2 mørkklædte personer kørende på en knallert er observeret i området og politiet mistænker de 2 for at have noget med indbruddene at gøre.

– Derfor vil vi meget gerne høre fra eventuelle vidner på tlf. 1-1-4, skriver politiets vagtchef på Twitter.


Forleden var der flere bilister der kunne vinke farvel til deres kørekort da en af politiets ATK vogne holdt parkeret ved anlægsarbejdet ved den nye rundkørsel på Augustenborg Landevej. Derfor vente ATK vognen i går tilbage – og resultatet var desværre igen yderst nedslående.

På trods af krydsende trafik og vejarbejdere tæt på vejen var der desværre 179 sager, heraf 60 med klip og 22 betingede frakendelser. Højeste hastighed målt var 79 i 40zonen ved vejarbejdet.


Pinsen er over os – og med den risiko for perioder med tætpakkede veje. Ifølge Vejdirektoratet kan der forventes tæt trafik allerede fra klokken 14 fredag eftermiddag, når folk får fri fra arbejde og mange skal på pinseferie.

Især mellem klokken 14 og 18 forventes der tæt trafik på Østjyske Motorvej, Sønderjyske Motorvej og motorvejen over Fyn med risiko for uheld og kødannelser.

Vejdirektoratet opfordrer bilister, til at holde sig orienteret om den aktuelle trafiksituation allerede inden de kører hjemmefra, så de eventuelt kan ændre rute eller rejsetidspunkt afhængigt af situationen.


“Folkebevægelsen mod affald i naturen”. Sådan hedder et initiativ fra tidligere byrådsmedlem Svend Erik Petersen, der skal fjerne affald fra marker, grøftekanter, stier og pladser i Danmark. Ambitionen er 100.000 forpligter sig, og at bevægelsen bliver landsdækkende.

– Det er ikke en forening. Det er en bevægelse, og vi skal ikke ud for at samle affald. Det er der andre organisationer, der tager sig af. Nej, vi skal arbejde for at der bliver smidt mindre affald. Min ambition er at halvere affaldsmængderne med 50 procent på to år. Det skal være en landsdækkende bevægelse, siger Svend Erik Petersen.

”Folkebevægelsen mod affald i naturen” kan indtil videre findes på Facebook hvor medlemstallet de seneste dage er steget støt.


Nordals Idrætscenter går om kort tid i gang med at skifte de ellers helt nye gulve i svømmehallens omklædningsrum.

– Hvis ikke vi gør noget nu, så er spørgsmålet ikke, om nogen kommer til skade. Spørgsmålet er, hvornår nogen kommer til skade.

Det siger den nye direktør i Nordals Idrætscenter Jens Chr. Hansen til Jydske Vestkysten.

Direktøren fortæller, at gulvene, som er lagt for kort tid siden, er meget glatte – de mangler ganske enkelt den ruhed, som gulve i vådrum bør have.

Gulvenes hældning er ifølge direktøren også forkert. Vandet finder ikke selv vej til afløbene.

Jens Chr. Hansen fortæller også, at han har haft kontakt med det firma, som i forbindelse med den store restaurering af idrætscentret lagde gulvene, men at firmaet ikke ønsker dialog.