Skip to content

Lokale nyheder – fredag d. 16. marts

Hverken IpNordic eller andre af de få interesserede, der var prækvalificeret, har givet et bud på Sønderborg Kaserne. Så nu står den tom – og uden plan for, hvad der skal ske.

– Det er selvfølgelig rigtigt ærgerligt, at det ikke er lykkedes at få solgt kasernen i denne omgang. Jeg havde selvfølgelig håbet, at de interesserede købere kunne få skabt et bæredygtigt projekt. Men det har tilsyneladende ikke kunnet lade sig gøre. Vi har jo ikke talt med dem endnu, men det vil vi gøre. Det kan være, at dele af det kan sælges, og så må vi jo overveje, hvad der skal ske med kasernen, siger borgmester Erik Lauritzen.


På grund af blæsten er der her til morgen forhøjet vandstand på Sønder Havnegade i Sønderborg. Det har fået politiet til at advare på Twitter:

”Skal du køre tur på Sønder Havnegade i Sønderborg, så kør forsigtigt og medbring evt. et par gummistøvler. Kørebanen er ved at blive oversvømmet, da havvandet står ind over kajen” skriver politiets vagtchef på Twitter.


Politiets fotovogn holdt i går parkeret på Søndre Landevej i Sønderborg og det var der rigtig god grund til.

Hele 54 bilister havde for travlt i byzonen hvor man højst må køre 50 kmt. En enkelt bilist havde alt for travlt og blev målt til 111 kmt. Det betyder en ubetinget frakendelse af kørekortet.


Der var ikke kun fest og farver på diskoteket Buddy Holly i Store Rådhusgade i Sønderborg natten til fredag.

Klokken 2.30 modtog politiet en anmeldelse om vold, da en 24-årig mand fra Glostrup havde nikket en 18-årig lokal en skalle.

Anmeldelsen lød på, at skallen var umotiveret. Manden fra Glostrup måtte en tur med på stationen, hvor han blev sigtet for vold.

Ingen personer kom alvorligt til skade.


Nye smagsoplevelser glider lettere ned, når man ser at andre børn tør smage. Den nyåbnede børnehave i Ulkebøl får nu en madordning, hvor madpakkerne erstattes af en frisklavet frokost tilberedt af lokale og overvejende økologiske råvarer i husets eget produktionskøkken.

– En madordning, hvor maden tilberedes fra bunden af i institutionen, giver børnene mulighed for at se, dufte, smage og føle på råvarerne og maden i et fællesskab, hvor de måske tør prøve lidt mere end de gør derhjemme. Ud over at styrke fællesskabet skaber det en masse læring og giver børnene et naturligt forhold til sund og varieret kost, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Claus Klaris.


Efter to år med Sønderborg Tilflytterservice og en pallette af aktiviteter og initiativer for tilflyttere, skal der nu evalueres på indsatserne. Herefter revideres bosætningsstrategien med flere konkrete handlingsforslag i fremtiden.

– Det er vigtigt for os at kortlægge effekten af de indsatser, som den tidligere bosætningsstrategi har igangsat. Indsatserne fortsætter naturligvis gennem 2018, så der ikke tabes momentum, når strategien revideres og gentænkes. Men en opdatering er vigtig, så vi altid er knivskarpe på, i hvilken retning vi er på vej hen, når vi taler tiltrækning og fastholdelse af arbejdskraft, siger Gerhard Bertelsen, formanden for erhvervsudvalget.