Skip to content

Lokale nyheder – fredag d. 15 juni

Politiet modtog i går klokken 17.15 en anmeldelse om, at en 51-årig person var kommet til skade i Fynshav og at der kunne være tale om vold.

Ved ankomsten til gerningsstedet stod det klart, at manden havde været udsat for vold efter et skænderi med en 52-årig mand ved et drikkelag.

Den 51-årige, der er fra lokalområdet, er indlagt på Diakonissesygehuset i Flensborg. Hans tilstand er alvorlig, men ikke kritisk.

Den 52-årige gerningsmand, der også er fra lokalområdet, blev anholdt på gerningsstedet og er sigtet for grov vold. Derudover er blev han også sigtet for at slå en af betjentene under anholdelsen.

Yderligere en mand blev anholdt, efter at han forsøgte at hindre anholdelsen af den 52-årige. Han er sigtet for at forstyrre politiet i deres arbejde.


Danfoss og Sønderborg Forsyning vil varme Nordals op med halm. Det halmfyrede fjernvarmeværk skal forsyne de fem største byer og landsbyer på Nordals med klimavenlig varme.

Sønderborg forsyning havde allerede i 2016 et projekt for et halmfyret fjernvarmeværk, som Byrådet godkendte. Imidlertid blev der klaget over projektforslaget af Aftagerforeningen Østerlund A/S og Dansk Gas Distribution A/S. Energiklagenævnet har nu stadfæstet Sønderborg Kommunes godkendelse, og derfor har Sønderborg Forsyning genoptaget projektet – nu i samarbejde med Danfoss.

Området, hvor såvel fjernvarmeværk som produktudviklingscentret ønskes placeret, ligger syd for Lundenvej, adskilt fra Nordborgvej af den tidligere Als Motor-bygning.


Stormen i marts anrettede store skader på Gendarmstien på især Broagerland. Sønderborg Kommune ønsker nu at reparere og kystsikre stien, så den fortsat lever op til borgere og turisters krav til en europæisk kvalitetsvandrevej.

– Den kystnære placering gør stien attraktiv, men også sårbar. Det vil koste omkring 700.000 kr. at reparere stien og kystsikre mod fremtidige storme, men vi mener, den investering er nødvendig for, at Gendarmstien forbliver den ekstraordinære turistoplevelse, der skal til for at beholde certificeringen som Europæisk Kvalitetsvandrevej, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune.


Danfoss vil etablere et supermarked, som samtidig demonstrerer køleteknikker og smart anvendelse af energi til såvel køling som opvarmning. Supermarkedet etableres i samarbejde med en supermarkedskæde. I samme center ønskes en tankstation og et produktudviklingscenter for køleteknik placeret. Centeret skal efter planerne ligge nordvest for krydset Nordborgvej – Lundenvej.

– Vi anbefaler naturligvis planerne alt det, vi kan. Det er guld værd, at Danfoss udvikler og udvider sit hovedkvarter i Nordborg med to udviklingscentre. I begge tilfælde er centrene tænkt i en sammenhæng, hvor man i praksis anvender Danfoss-produkterne – inden for henholdsvis varmeforsyning og køleteknik. Det kommer så borgene til gode i form af både et fremtidens supermarked, en tankstation og et fjernvarmeværk, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard.

Dagligvarebutikken bliver iflg. ansøgningen på ca. 1100 kvm. Dertil kommer tankstationen og produktudviklingscentret.