Skip to content

Lokale nyheder – fredag d. 13. april

Hvis man ikke har rent mel i posen, så er det fornuftigt at holde lav profil – hvis man vil undgå at skabe opmærksomhed hos ordensmagten.

Det glemte en bilist ved Aabenraa alt om torsdag aften, da han valgte at tale i håndhold mobiltelefon under kørslen. Det bemærkede en af politiets hundepatruljer og standsede bilisten. Betjentene fik mistanke om narkokørsel og ransagede bilen. Det viste sig at være en god idé, da bilisten havde medbragt 327 gram hash i bilen.


Torsdag var der rejsegilde på Hotel Alsik, som på knap 2,5 år er skudt 70 meter over jorden.

I 2,5 år har håndværkerne arbejdet for at rejse Sønderborgs nye hotel på 70 meter. Hotellet har nu nået sin fulde højde, og det blev fejret med fadøl, ringriderpølser, kartoffelsalat og to biografbilletter til den nye Kinorama til alle håndværkere på byggeriet.

Det er virksomheden A. Enggaard, der har totalentreprisen på projektet.

– Alsik kommer til at sætte Sønderborg i spotlyset på de internationale scener. Store byer i hele Europa vil kigge på det her hus med misundelse. Det er fuldstændigt fantastisk, sagde direktør Asger Enggaard.

Senere på året åbner hotellet for byens borgere, når der vil være åbent hus for byen.

Du kan læse mere fra rejsegildet på jv.dk


Alssund og farvandet syd for Sønderborg er en magnet for tusindvis af sejlere om sommeren. For dem er Kong Chr. X’s Bro et trafikeret nåleøje, og de er derfor uden tvivl glade for, at Teknik- og Miljøudvalget har besluttet, at broen den kommende sejlersæson skal åbne to gange i timen i juli og august.

Hvert år i sejlersæsonen sejler op mod 3.000 lystsejlere igennem Kong Chr. X´s Bro i Sønderborg, og samtidig skal op mod 10.000 bilister dagligt passere over selvsamme bro.

– Det er noget af en kabale, der skal gå op. Vi vil gerne have et højt serviceniveau for lystsejlerne, for vi vil gerne have mange turister til at besøge vores kommune og give dem gode oplevelser, når de er her. Samtidig vil vi naturligvis gerne begrænse generne for bilisterne, og den balance tror vi på, vi nogenlunde har fundet med dette forslag. Nu må vi så se, om Søfartsstyrelsen er enig med os, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.


Tovtrækkerier om udligning af midler kommunerne imellem giver uro i forvaltningerne, og Sønderborgs borgmester er også bekymret for, om resultatet kan medføre uventet lavvande i kommunekassen.

– Alt efter hvilken model de politiske partier når frem til kan det betyde 50, 100 eller 150 millioner kroner mindre i kassen, og det kan vende op og ned på hele den økonomiske planlægning. Som det ser ud nu står vi til at miste en del på indtægtssiden, siger Erik Lauritzen, der ikke kan lide den ubekendte faktor i budgetlægningen.

Han føler, der gøres et stort stykke arbejde for at holde styr på den kommunale økonomi, men det politiske spil i København kan vende op og ned på den kommunale planlægning.